Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) настоява да бъде преразгледана

...
 Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) настоява да бъде преразгледана
Коментари Харесай

Хотелиери: Без ресторанти сме като болници

 

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) упорства да бъде преразгледана заповедта на здравния министър проф. Костадин Ангелов, тъй че да се позволи работата на заведенията в хотелите.

Според асоциацията рестриктивните мерки за заведенията за хранене стопират работата на самите хотели, макар че те не са публично затворени.

„ Отмениха се всички направени резервации за оповестения в началото 3-седмичен интервал за деяние на новите ограничения. Причината е, че никой екскурзиант не си показва приятната и спокойна почивка, хранейки се в стаята си, защото обстановката прилича болничен престой “, разясняват от БХРА. Те упорстват на заведенията в хотелите да бъде разрешено да работят при съблюдаване на противоепидемични ограничения.

„ Формалното незатваряне на хотелите, макар действителната неспособност да работят и да посрещат клиенти при тези условия, води до това, че за бранша на гостоприемството и неговите чиновници не са планувани обезщетения, както за останалите затворени бизнеси. Те не могат да се възползват даже от извънредно незадоволителната помощ, планувана за личния състав. Работниците в тези заведения няма да получат даже по 24 лв. дневно от страната, макар че техните работодатели ще са принудени да ги пуснат в неплатен отпуск или даже да ги освободят ”, допълват от БХРА.

Отказваме  повече да имаме вяра на приказки и обещания. Настояваме да получим поддръжката, каквато заслужава структуроопределящ за българската стопанска система бранш, посочен и от Европейска комисия като една от промишленостите, които може да изведе националните и общностната стопански системи от извънредно тежката рецесия. И да се реши коя от двете други възможности ще бъде приложена – ще бъдат отворени единствено за посетители на хотелите заведения в тях или секторът на гостоприемството ще бъде включен в обсега на плануваните обезщетения ”, пишат хотелиерите.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР